Valori

Scopul Asociaţiei este acela de a contribui la conservarea şi promovarea traditiilor, îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor aflate în dificultate prin actiuni de ajutorare, înlăturarea/reducerea influenţei factorilor prin care este afectată demnitatea fiinţei umane, asigurarea calităţii procesului de educaţie si la creşterea gradului de unitate socială, aspect estenţial pentru rezolvarea problemelor din comunitate.

Obiective

• promovarea valorilor spiritualităţii creştin-ortodoxe;
  • asigurarea vizibilitatii elementelor de identitate natională ale României;
  • exprimarea recunoștinței faţă de întemeietorii de cultura si apărătorii neamului românesc;
  • sustinerea persoanelor care se află in situatii de risc sau care se confruntă cu probleme sociale, prin sprijin material/financiar, informare, asistenţă socială, suport psihologic, consiliere spirituală;
  • inițierea şi implementarea unor programe de sprijinire a diverselor categorii de persoane vulnerabile: mame și viitoare mame, în situații sociale dificile, și copiii lor (născuți sau încă nenăscuți); copii cu cancer, leucemie sau anemii grave; familiile copiilor cu cancer, leucemie sau anemii grave; copii aflaţi în sistemul de protecţie socială; copii abandonaţi; persoane cu dizabilităţi; persoane fără adăpost; persoane vârstnice; şomeri; femei victime ale violenţei domestice; familii cu venituri scăzute;
  • extinderea ariei de servicii sociale acordate persoanelor defavorizate/aflate în sitaţii de risc;
  • protejarea drepturilor diverselor categorii de persoane vulnerabile;
  • încurajarea dialogului social în cadrul elaborării şi implementării politicilor publice de incluziune a grupurilor dezavantajate;
  • promovarea modelelor de reuşită socio-profesională;
  • prevenirea/reducerea abandonului şcolar;
  • înființarea de biblioteci școlare;
  • facilitarea inserţiei socio-profesionale a tinerilor;
  • prevenirea şi diminuarea abandonului familial;
  • dezvoltarea sentimentului de solidaritate între membrii comunităţii;
  • promovarea voluntariatului, ca formă de participare activă la viaţa comunităţii;
  • colaborarea şi schimbul de bune practici cu organizaţii/instituții din țara si străinătate care au scopuri conforme cu cele ale Asociatiei umanitare Tadeu;

Abonați-vă la Newsletter

Veți avea ocazia de a fi la curent cu acțiunile noastre în curs de desfășurare.